domingo, 16 de diciembre de 2012

Què ens agradaria trobar a un centre educatiu?

La classe de l’altre dia la varem dividir en dos, la primera part teòrica i la segona part pràctica.

En la primera part, la professora ens va explicar el tema 5 “Integració Curricular dels mitjans i recursos tecnològics” i tot seguit, varem realitzar un petit debat on es podien distingir tres rols: els docents, el govern i el centre educatiu.
En el meu cas, pertanyia al grup del centre educatiu el qual varem contestar a unes preguntes que la professora ens va facilitar per tal de seguir un fil conductor igual als demés grups. Aquestes eren les preguntes:



Quin són els objectius que voleu que el centre assoleixi?
- Obrir el  centre a la societat.
- Que hi hagi un feedback entre la societat i l’escola i viceversa
- Evitar l’analfabetisme digital.

Com donaríeu respostes a les demandes dels mestres?
- Mitjançant formació docent
- Recolzament per part dels companys.
- Creació d’un blog de dubtes

Com ho planificaríeu, organitzaríeu per tal que no es veies o no fos una acció aïllada d’un centre?
- Creació de projectes compartits en xarxa amb altres escoles (locals/ nacionals/ internacionals).
- Compartir serveis d’altres institucions o entitats culturals públiques com: biblioteques, museus...

Quin tipus de recursos necessitaríeu?
- WIFI
- Ordinadors
- Projectors
- Pissarres digitals
- Càmeres digitals

Com organitzaríeu el centre per donar resposta a les necessitats plantejades?
- Dispositius mòbils
- Sales especialitzades

Què demanaríeu als mestres?
- Col•laboració
- Implicació
- Motivar als infants i pares
- Escolta
- Empatia
- Respecte
- Temps
- Responsabilitat
- Paciència

Què demanaríeu al Govern?
- Recursos econòmics per a cursos, materials,
- Manteniment
- Modificació del currículum, afegint major importància i concreció amb les TIC.

Va començar el grup de docents, seguidament el centre educatiu i per finalitzar, el govern.
Desprès d’exposar cadascun les seves idees i argumentar-les, ens adonarem que tots cercàvem el mateix, una educació de qualitat on les TIC es tinguessin en compte, formant part de l’educació. També, ens adonarem que si no fèiem servir una sèrie d’actuacions entre les relacions humanes, no podem realitzar cap innovació, projecte, treball... per tant, hem de tenir presents una sèrie de valors com són: l’escolta, el respecte, l’empatia, l’opinió... i així, poder dur a la pràctica tot allò que ens proposem fent que cadascú es senti partícip.

Una vegada varem arribar a una conclusió final i reflexionar sobre aquesta, la professora ens suggerir una qüestió per a meditar individualment. Aquesta pregunta era la següent: “Què ens agradaria trobar a un centre educatiu per a nosaltres poder posar en pràctica aquests mitjans i recursos tecnològics, per estar motivats...?”

D’aquesta manera, la meva reflexió en relació a la qüestió anterior en la següent. Per tal de posar en pràctica les TIC en un centre, en primer lloc, seria imprescindible que el centre juntament amb els docents coneguessin ben aquests mitjans i recursos, a més a més, de tenir ganes d’ensenyar i aprendre amb aquestes. D’aquesta manera, els docents, que són els que més contacte tenen amb els infants i amb els recursos que volen emprar amb ells, han de tenir ganes de treballar amb les TIC, convenciment i suport, ja que sinó aquests no es trobaran recolzats i amb ganes de dur-lo a la pràctica, ja que aquests són els punts principals amb els quals s’ha de partir.  A més a més, d’aquests aspectes seria ideal que hi hagués un ordinador per a cada alumne, un servei de manteniment d’aquests, una connexió a Internet adequada, una sala ben habilitada, etc.

Pel que fa als aspectes que m’agradaria que tingués una escola, serien els següents: 



Penso que els materials són importants dins una escola però de vegades, li donem massa importància aquests oblidant-nos dels valors, sentiments... tant importants en les nostres vides. Així doncs, podem aconseguir moltes coses junts, però crec que la base per aprendre a conèixer, investigar, experimentar... amb els materials o qualsevol aspecte, és l'afecte, el respecte, les ganes, l'escolta, la comunicació... de la persona per tal d'adaptar-nos a ella, establint en primer lloc, "els pilars d'una construcció".

No hay comentarios:

Publicar un comentario